שיטת טיפול המבוססת על טכניקת נשימה עמוקה ורצופה, שמטרתה לעורר מודעות למנגנון הנשימה שלנו ולחסמים רגשיים המשפיעים על פעילותו התקינה.
הדרך בא אנו נושמים היא הדרך בא אנחנו חיים. הנשימה היא צורך חיים בסיסי, לכן, רוב הזמן אנחנו נושמים אוטומטית. לעיתים רחוקות עם בכלל אנו נעצרים לחשוב על צורת הנשימה שלנו. ככל שאנו נושמים בצורה טבעית, יותר חמצן נכנס לנו לגוף. ותאי הגוף שלנו מקבלים שפע חמצן להם הם זקוקים.
תינוקות נולדים עם היכולת לנשום טבעית, היכולת הזו מושפעת פעמים רבות מחוויות ואינטראקציות שחווינו במהלך החיים שלנו. כמה פעמים עצרתם את הנשימה כתוצאה ממשהו שהפחיד אתכם. כמה פעמים מצאת את עצמכם נושמים נשימה שטוחה, מהירה, בקושי מכניסים אוויר כתוצאה מאנשים שהתרגשתם בחברתם, אולי כאלו שהפחידו אתכם, או גרמו לכם לחוסר נעימות. כמה פעמים נכנסתם לסיטואציה מלחיצה כגון: מעבר דירה, גירושים, מחלה, פיטורין או עבודה חדשה, והרגשתם שקשה לכם לנשום.
במהלך השנים אנו נחשפים לחוויות ולאט לאט אנחנו מצמצמים את האזור ש"מותר" לנו לנשום בו, "מצמצמים" את מקום המחייה שלנו. הרבה מהטראומות שחווינו בחיים שלנו נאגרים ונשמרים בגוף ברמת הדי. אנ. איי (D.N.A.) השחרור של הזיכרון של אותם פציעות וטראומות יכול להיעשות ברמות רבות – אם בדרך של שיחה, עבודה מודעת של תרגילים ועבודה אנרגטית, את השחרור ברמה הפיזית ניתן לעשות דרך נשימה מעגלית.
בנשימה מעגלית אנחנו סומכים על חוכמת הגוף, עוקפים את המוח המנתח, ה"שיחות" ה"סיפורים" שאנחנו מספרים לעצמנו ומאפשרים לגוף לשחרר את מה שנכון לו לשחרר. בצורה הזאת אנחנו גם משחררים טראומות, פציעות, ונושאים רבים בזמן קצר וללא צורך לחוות שוב את החוויה.
דרך נשימה מעגלית אנחנו חוזרים לנשימה הטבעית לנו "וזוכרים" כיצד לנשום. לאחר תרגול של נשימה מעגלית המודעות שלנו לגבי צורת הנשימה שלנו עולה, אנחנו שמים לב במהלך היום מה קורה עם הנשימה שלנו ומתחילים לשנות באופן מודע את צורת הנשימה, נזכרים לנשום עמוק יותר, במרחב גדול יותר ולתת לעצמנו רשות לנשום ולחיות בגדול ולא בצורה מצומצמת.
נשימה רחבה יותר, עמוקה ומשוחררת יותר מאפשר חמצון נכון יותר של כל הגוף, התאים וכל האיברים, פותח עוד יותר את הלב ומאפשר ריפוי טוב יותר ביומיום שלנו.
"אהייה אשר אהייה"
לפתוח את הלב
להקשיב מהלב
לבטוח בלב
ולהיות למרחב ריפוי
הקליניקה במושב זרועה
מועצה אזורית שדות נגב
(אזור באר שבע ,נתיבות)
@Copyright [2018] – Cyma Hoffman